Underhållning

I Sverige är vi välsignade med en massa olika underhållningsformer som finns att tillgå. Vi tänkte här rekommendera några former av underhållning som vi tycker om.

Humor

Den svenska humorscenen växer och det är kanske framförallt standup som växer allra mest, det ser man inte minst på det ökade antalet turnéer vi ser från enskilda standup-komiker. En show som vi gärna rekommenderar, som varit på turné under hösten och som fortsätter under 2014, är En skam för Sverige. Det är en show av komikerna Soran Ismail och Magnus Betnér. Båda två är satiriker och samhällskritiska med sin humor och i showen avhandlas både rasism och vår samtid. Här granskas granskarna och ingen kommen undan deras vassa tungor.

Standup

Sport

Sport är en annan underhållningsform som är populär bland många svenskar. Eftersom det är vintersäsong så tycker vi att det passar bäst att rekommendera nationalsporten ishockey. Både högstaligan SHL, tidigare Elitserien och Hockeyallsvenskan håller hög klass och det innebär nästan alltid högklassig underhållning att gå på dessa matcher. Pass på nu också när våren börjar närma sig och därmed slutspels- och kvalserietider, den tiden på året som det är allra intressantast med hockey.

Musikfestival

Musikfestivaler är något som många uppskattar och som för många signalerar sommar och ledighet. Det finns en hel del musikfestivaler att välja bland, vi tänkte rekommendera ett urval:

 

  • Bråvalla – Bråvalla festival som vi redan skrivit om är den i dagsläget största musikfestivalen som hålls i Sverige. Redan under första året, 2013 drog man över 50 000 människor till sig. Festivalen är mångsidigt sett till musiken, med artister ur olika genres och erbjuder något för alla. 
  • Sabaton Open Air – Före detta Rockstad Falun, nuvarande Sabaton Open Air är en hårdrockfestival som håller till i Falun. Hit kommer hårdrocksband med olika inriktning, från riktiga hardcore-powermetal-band till arrangörerna Sabaton som alltid headlinear sin egen festival.