Legendariska konserter på Sweden Rock: De största ögonblicken genom åren

Sweden Rock har sedan starten 1992 bjudit på en lång rad legendariska konserter som har blivit omtalade bland både svenska och internationella musikfans. Här är några av de största ögonblicken från festivalens historia.

Guns N’ Roses (2006)

Efter år av spekulationer och rykten så kom det äntligen att ske: Guns N’ Roses återförenades med originalmedlemmarna Axl Rose, Slash och Duff McKagan för en konsert på Sweden Rock. Publiken var i extas när bandet spelade sina största hits och konserten anses av många vara en av de bästa i festivalens historia.

Kiss (2013)

Efter 17 år var det äntligen dags igen för Kiss att inta Sweden Rock-scenen. Bandet bjöd på en spektakulär show med pyroteknik och scenkläder som vanligtvis inte syns på mindre arenor. Konserten var en av de mest spektakulära i Sweden Rocks historia och bandet levererade hits som ”Detroit Rock City”, ”Rock and Roll All Nite” och ”I Was Made for Lovin’ You”.

Iron Maiden (2005)

Iron Maiden har länge varit en favorit bland svenska hårdrocksfans och när de spelade på Sweden Rock 2005 så var det en konsert som få ville missa. Bandet bjöd på en lång setlist med både gamla och nya hits och Bruce Dickinsons röst var i toppform.

Ozzy Osbourne (2018)

Efter flera års frånvaro var Ozzy Osbourne tillbaka på Sweden Rock 2018. Konserten blev en hyllning till både Ozzy själv och hans tidigare band Black Sabbath och publiken sjöng med i refrängerna till hits som ”Crazy Train”, ”Paranoid” och ”Bark at the Moon”.

AC/DC (2010)

När AC/DC intog Sweden Rock-scenen 2010 så var det med full kraft. Bandet bjöd på en konsert som var en hyllning till både deras egna låtkatalog och till den klassiska rockmusiken. Hits som ”Highway to Hell”, ”Thunderstruck” och ”Back in Black” fick publiken att sjunga med i högsta tonläge.

Dessa fem konserter är bara några av många minnesvärda ögonblick på Sweden Rock genom åren. Festivalen har fortsatt att locka till sig några av de största namnen inom rockmusiken och det är ingen tvekan om att fler legendariska konserter kommer att äga rum framöver.