Musikevent för barn

Musikaler och andra typer av musikevent är populära i alla åldrar och i Sverige hittar man ett flertal olika musikaliska event för barn. Nedan kan du läsa om två riktigt populära event för barn i år. Bjud med dig familjen eller barnbarnen på en magisk och oförglömlig föreställning. Letar du efter en föreställning nära dig är det enklast att gå in på din kommuns hemsida och klicka dig in på aktuella evenemang. Där ska du kunna hitta både små och stora event som arrangeras i din stad.

Trollkarlen från OZ

Konsert för barnEn av de mest omtalade musikeventen i år som riktar sig mot barn är Trollkarlen från OZ. Detta är en föreställning där vi får följa med Dorothy på den spännande resan genom landet Oz. I rollerna hittar vi bland annat Tobbe Trollkarl och Markoolio. Föreställningen har premiär i Kalmar den 15 januari och åker sedan vidare till Örebro och många andra städer, såsom Stockholm, Uppsala och Göteborg. Den sista föreställningen visas i Skellefteå den 6 april.

Disney on Ice

En annan omtyckt föreställning för barn är Disney on Ice. Detta är en föreställning som inte bara innehåller fantastisk musik, utan även en imponerande isshow och ett magiskt äventyr som håller underhåller hela familjen. I årets show får vi bland annat se Blixten McQueen, Sally, Bärgarn och flera andra karaktärer från storfavoriten Bilar. Andra höjdpunkter under den kommande showen är Toy Story, Ariel och Tingeling. Föreställningen har premiär i Malmö Arena den 16 jan och pågår fram till 2 mars. Showen visas även i Linköping och Karlstad.