Eurovision 2014

Något månad har nu gått sedan Sanna Nielsen med bred marginal tog hem den så omhuldade Melodifestivalen och således blev den som kommer att representera Sverige i årets upplaga av Eurovision – som närmar sig med stormsteg.

En av favoriterna

Och när det är dags för Eurovision att dra igång sina semifinaler så är det redan så att det finns några bidrag till tävlingen som får ta på sig rollerna som favoriter till att vinna. I förhandssnacket så är det framförallt Armenien, Sverige och Norge som nämns som de tre största favoriterna, något som även tycks ha smittat av sig på spelbolagens odds så är det Armenien som står som största favorit på 2,60 i odds, Sverige som god tvåa på 3,40 och Norge som trea på 7,50. Men innan ni slänger in både hus, hem och hund på någon av dessa favoriter, kom då ihåg att de först och främst måste ta sig vidare från semifinalen som hålls söndag den 5:e maj. Själva finalen hålls lördagen därefter, den 10:e maj.

Repetitionerna har startat

10:e maj skrev vi, så det är ju ett tag kvar tills det är tävlingsdags ännu. Men festen har så smått börjat dra igång redan nu i Köpenhamn. Man har redan börjat med de första repetitionerna inför tävlingen som hålls i den gamla skeppsbyggarhallen Refshaleöen utanför Köpenhamn. Enligt Helsingborgs Dagblad ska Sanna Nielsens första repetition ha gått alldeles utmärkt, och således får hon nog leva med att fortsatt vara favorittippad.

Låten ändras något

Att ändra ett vinnande koncept brukar ju inte vara något som hör till vanligheterna, men i det här fallet så har man bestämt sig för att göra några småförändringar för att ytterligare perfektera låten. Till SVT har låtskrivaren Fredrik Kempe berättat att han ändrat en formulering i låten som tidigare innehöll en grammatisk felaktighet. I övrigt så kommer låten också att när den framförs i Eurovision också att få ökad volym samt starkare trummor och stråkar.