Konserter i Sverige 2015

När nu år 2014 börjar gå mot sitt slut kan det vara på sin plats att blicka framåt lite och se vad som väntar i konsertväg år 2015.

Globen i stockholm

Bara under de senaste veckorna har det blivit klart att ett antal prominenta artister kommer att spela i Sverige nästa år. I förra veckan annonserades att hårdsrocksgiganterna Metallica kommer att spela på Ullevi i Göteborg den 22 augusti nästa år och i dagarna kom beskedet att irländska U2 med Bono i spetsen kommer att inta Globen i Stockholm för ett par spelningar i mitten av september.

Förutom Metallicas spelning i slutet av augusti kommer Ullevi också att stå som värd för två andra jättekonserter nästa sommar. Den 12 juni kommer ett av världens just nu största rockband Foo Fighters till Göteborg för att sätta Ullevi i gungning och knappt två veckor senare, den 23 juni, är det dags för världens största pojkband, One Direction, att göra samma sak.

Övriga konserter som också kan vara värda att uppmärksamma är amerikanska hårdrockarna i Slipknot som spelar på Hovet i Stockholm den 11 februari samt poptjejerna Katy Perry och Ariana Grande vilka bägge kommer att spela på Globen den 22 mars respektive den 21 maj.

Andra spännande konserter som också kan vara värda att spana in är bland andra Roxette som ger fyra konserter i Sverige i slutet av juli, Lionel Richie som kommer till Globen den 22 februari samt de bägge legendarerna Paul Simon och Sting vars gemensamma turné också når Globen, nämligen den 20 mars.

Utöver detta finns det såklart också en uppsjö av olika festivaler att besöka runt om i landet, som till exempel Sweden Rock Festival, Bråvallfestivalen, Way Out West samt Emmabodafestivalen för att nämna några. Ska man åka på festival kan det ju också vara bra att köpa lite musik att ha med sig så man kan ladda på ett bra sätt. Fördelen idag mot förr är att man idag, tack vare den digitala tekniken, kan ha med sig hela sin skivsamling.