Musikspel

Musik är något vi kan njuta av på många sätt och vis. En del älskar att gå på festivaler, andra har med sig musiken överallt i sin mobil eller mp3 – på bussen, under joggingturen, när de ska sova och så vidare. En del spelar själva något instrument eller tycker om att sjunga, medan andra kombinerar musik med andra aktiviteter såsom dans eller yoga. Hur som helst så är vi nog alla på något sätt i kontakt med musik dagligen och i denna text tänkte vi att vi skulle tipsa om lite roliga musikspel som man kan roa sig med.

Coola spelSkapa musik

Om du tycker om att skapa musik kan du besöka sajten coolaspel.se. Där kan du till exempel starta ditt eget band och testa på instrument som trummor, piano och gitarr. Du kan också testa på att skapa ditt eget sound och mixa musik. Spelen spelas i Flash-format och du hittar spel för alla åldrar.

Musik på Playstation

Ytterligare roliga musikspel som du kan spela tillsammans med kompisgänget eller familjen är Wii-spelen Guitar Hero, We Sing, Let’s Sing och Just Dance. Har du ett Playstation hittar du bland annat spel som Singstar, Rocksmith, Band Hero och DJ Hero. Om ni är ute efter ett traditionellt sällskapsspel med musik som huvudämne så hittar ni bland annat spel som Rock Science, Oogachakka och Så det kan låta. Rock Science är precis som det låter ett spel om rockmusik. Oogachakka är ett lagspel och Så det kan låta finns i ett par olika versioner för både vuxna och barn.