Shower och musikaler

I Sverige finns ett stort utbud av shower och musikaler att gå på. Många av de mest populära showerna och musikalerna visas i större städer som Stockholm och Göteborg, men så gott som överallt i Sverige finns möjligheten att gå och se en riktigt bra föreställning. Många shower och musikaler åker nu för tiden runt på en turné genom landet och anordnar därmed sin föreställning i flera olika städer.

Jesus Christ Superstar

Dalhalla som konsertplats är perfektEn av årets mest populära turnéer är Jesus Christ Superstar som pågår mellan 31 januari och 15 mars. Showen är en klassisk rockopera där Ola Salo spelar rollen som Jesus som återuppstår. I showen får åskådarna följa med i Jesus sista dagar i livet. Andra medverkande i showen är bland annat Peter Johansson, Gunilla Backman och Kristofer Nergårdh. Städer där föreställningen kommer att visas är bland annat Skellefteå, Växjö och Linköping.

La Cage Aux Folles

Ett annat uppmärksammat event är musikalen La Cage Aux Folles som kommer att visar på GöteborgsOperan i Göteborg mellan 17 januari och 9 mars. La Cage Aux Folles är en musikalkomedi som hade sin premiär på Broadway år 1983. I den svenska versionen av musikalen får vi se Hans Josefsson och Mikael Samuelson i huvudrollerna som Georges och Zaza. Musikalen är indelad i två akter och bjuder åskådarna på mycket humor, kärlek och spektakulära shownummer.

Knitting Peace – Cirkus Cirkör

Ytterligare en välkommen turné i år är Cirkus Cirkörs nya fräscha föreställning vid namn Knitting Peace. Detta är en fantastisk show med ett genomtänkt budskap som får en att fundera på livet. Den går inte riktigt att beskriva med ord, utan måste upplevas. Föreställningen startar i Dansens Hus i Stockholm den 15 januari och pågår fram till 9 mars. Under turnén kommer föreställningen bland annat att besöka Helsingborg, Linköping och Norrköping.

We will rock you

Är du ett fan av Queens musik och vill höra några av deras absoluta klassiker i musikalform? Då är denna musikal där vi befinner oss i en homogen framtidsvärld där alla klär sig likt, lyssnar och ser på samma saker – något för dig. I denna värld där musikinstrument blivit bannlysta finns ett gäng bohemer som inte tycker om denna kontrollerade värld, och därför för en kamp om en fri värld med mer än bara pojk- och flickbandsmusik. Musikalen har spelats sedan 2002 i London och när den 2012 fortfarande spelades på Dominion theatre så var det den spelade musikalen där. Och det är alltså dit man behöver bege sig för att få se denna grymma musikal. Få mer information om musikalen och hur du får möjlighet att se den på GO Music Travel.

Made in America

Om du gillar amerikansk musik får du inte missa Made in America som visas på Cabaret Lorensberg i Göteborg mellan den 16 januari och 17 maj. Showen sägs vara Göteborgs bästa krogshow och erbjuder åskådarna en upplevelse utöver det vanliga. I föreställningen får vi se nio fantastiska showartister och musiker bjuda på en makalös show fylld av den allra bästa musiken från USA.